Om mig

Isabel Lohmann,

Psykomotorisk terapeut DAP, Lærer og Mindfulness instruktør.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at skabe et liv med overskud, livsglæde og indre ro.  Jeg er 48 år, gift med Lars og mor til Sofie på 19 år og Carl-Emil på 18 år. Vi bor i Roskilde.

Jeg arbejder som selvstændig konsulent med speciale i at skabe trivsel, overskud og ro ved at implementere pauser med mindfulness i hverdagen og har i over 12 år efteruddannet mere end 300 lærere, medarbejdere, ledere og pædagogisk personale I mindfulness samt afholdt foredrag, workshops, events og kurser for forældre og børn.

I SKOLESAMMENHÆNG:

Jeg har i 13 år været ansat som lærer på Hvalsø skole, hvor jeg målrettet har arbejdet med mindfulness i alle de klasser, jeg har haft igennem årene. Jeg har derfor indgående kendskab til arbejdsvilkårene og de udfordringer som der er på en offentlig arbejdsplads.

Jeg ved hvad det vil sige at stå med en klasse. Jeg ved hvor mange ting der er i spil og jeg kender både mulighederne og begrænsningerne i en undervisningssituation. De forløb jeg tilbyder til skoler og børnehaver er baseret på og afprøvet i denne virkelighed og jeg har rigtig gode erfaringer og resultater med hvordan mindfulness kan bruges som et supplement og grundlag sammen med andre tiltag i forhold til børns læring, trivsel, empati og samspil.

Min store drøm er, at mindfulness bliver en del af skemaet på alle skoler, så alle børn kan opleve at få et pusterum til sig selv.
Mindfulness understøtter både læringsmiljøet og fællesskabet i en skoleklasse. Daglig nærvær og opmærksomheds træning øger koncentrationen og skaber fokus på den faglige undervisning. Derfor er min mission, at uddanne lærere og pædagogisk personale til at kunne guide deres elever i mindfulness øvelser, for derigennem at blive mere glade, åbne, kreative og indlæringsparate.

Derudover peger forskning på, at når børn får trænet deres samhørighedsfølelse og omsorg for sig selv og hinanden, nedtoner det drillerier og mobning. For nogle børn betyder det et større selvværd, et roligere læringsrum og bedre relationer”

I ARBEJDSSAMMENHÆNG

Jeg har igennem de sidste flere år undervist i mit program “Mindfulness i arbejdslivet”

Hvor jeg med udgangspunkt i bevidst nærværende opmærksomhed i pædagogisk intervention, har instrueret medarbejdere i at træne mindfulness øvelser. For derved at få en klar og afspændt opmærksomhed på det de laver, så de kan gøre det med større effektivitet og overskud. Og især haft fokus på hvorledes det med succes kan implementeres i deres arbejdsliv.

Jeg samarbejder f.eks. med ledelsen på psykiatrisk center Sankt Hans, Region hovedstadens psykiatri. Hvor jeg uddanner personalet til at instruere patienter og medarbejdere i, hvordan de kan integrere Mindfulness i deres hverdag og på den måde opnå øget trivsel og sundhed – det vil sige fysisk, psykisk og socialt velvære.
Når vi træner mindfulness, medfører det en forandring i den måde hvorpå vi håndterer vores arbejdsopgaver, kommunikerer og prioriterer. Resultatet er større overskud og arbejdsglæde fordi træningen skaber øget mental ro og klarhed til at se, hvad der er vigtigst i dette øjeblik og som derfor gør os i stand til at gøre de rigtige ting og ikke blot en masse ting.

Jeg er uddannet mindfulness instruktør og holder mig løbende orienteret i den nyeste forskning og viden på feltet. Jeg anvender selv mindfulness, meditation og bevidst nærvær i min dagligdag, både professionelt og privat og efteruddanner mig løbende inden for mindfulness og self compassion. Jeg er medlem af NNUPU (et netværk af forskere og praktikere der arbejder med Nærvær og Opmærksomhed i Pædagogik og Uddannelse) på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Jeg ser det som et stort privilegium i dag at arbejde inden for det område, som interesserer mig allermest og jeg bliver til stadighed fascineret over, de mange skjulte ressourcer vi mennesker rummer, når vi arbejder med kroppen og vores underbevidsthed.
Jeg vil glæde mig at inspirere og støtte dig/jer i forhold til, at implementere mindfulness i jeres liv.

Kontakt mig

Har du specielle ønsker, eller vil du høre mere om mine forløb og workshops, så udfyld felterne, og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.